Jethro Borsje

personal website

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

2014-09-20 - Hiking @ Nationaal Park de Veluwezoom

E-mail Print PDF
User Rating: / 0
PoorBest 

Eind september zijn we een weekendje weg geweest richting de Veluwe, we hebben daar twee dagen mogen genieten van heerlijk weer en een prachtige omgeving. Op vrijdag de 19e vertrokken we 's avonds na het werk naar het plaatsje Dieren waar we een appartementje hadden gehuurd in Herberg de Luchte. Onderweg hebben we een hapje gegeten waarna we rond een uur of 20:30 aankwamen in het appartement. Na het inchecken zijn we eigenlijk vlot gaan slapen zodat we de volgende morgen vroeg lekker fit zouden zijn.

Op zaterdag 20 september hebben we vroeg ontbeten en zijn we direct op pad gegaan. We reden naar het bezoekerscentrum van Nationaal Park Veluwezoom waar we de auto parkeerden en ons voorbereiden op de wandeling. We besloten direct om de jassen niet mee te nemen, want ook al was het nog redelijk mistig en vochtig de warmte die later op de dag zou komen was al wel voelbaar. Na Merel in de rugdrager gezet te hebben gingen we op pad. Tijdens het eerste gedeelte van de wandeling hing er nog veel mist tussen de bomen wat het bos een prachtig aangezicht gaf. Na ongeveer drie kwartier viel Merel heerlijk in slaap terwijl we bezig waren met het zoeken (en vinden!) van een geocache. Na het loggen van de cache verlieten we het bos en kwamen we op de prachtige heuvelachtige heide van het Herikhuizerveld uit (beter bekend als de Posbank). Hier heb je het idee dat je even niet meer in Nederland bent, het landschap is heuvelachtig met afwisselend heide en af en toe was bos. De paden zijn niet te breed en er was vanwege het relatief vroege uur nog helemaal niemand. Heerlijk om zou met z'n drieën door de natuur te trekken zonder een mens tegen te komen. En dat zo dicht bij huis! Na een tijdje over de heide gedwaald te hebben kwamen we bij Paviljoen de Posbank aan, hier kun je met de auto komen en dus was het er meteen wat drukker.

Zonder stoppen trokken we door naar het noorden, de Onzalige Bossen in. Waarom dit eeuwenoude bos zo heet is niet meer helemaal met zekerheid te zeggen, maar het is hoe dan ook een fraai stukje bos om doorheen te lopen. Halverwege de route door het bos vonden we een plek waar we even konden uitrusten en de inmiddels wakker geworden Merel konden voeden. Na deze korte pauze maakte we de route door het bos af en kwamen we weer bij het paviljoen uit, dit keer namen we even de tijd om op het terras plaats te nemen om Merel haar boterham te geven. Na lekker wat gedronken te hebben (de frozen yoghurt is sterk aan te bevelen!) maakten we ons klaar voor het laatste gedeelte van de route. Deze leidde ons eerst een stuk langs het heuvelachtige heide gebied met onderweg een aantal mooie uitzichtpunten voordat we de heide weer op gingen om er dwars doorheen te trekken. Ondertussen genoot Merel volop van het buiten zijn en ze kletste er lekker op los. Het is heerlijk om te zien dat Merel het fijn vind om buiten te zijn en in de rug drager te zitten. Toen we weer in de buurt van het bezoekerscentrum kwamen lag Merel intussen weer lekker te slapen, dus besloten we om in de buurt van het bezoekerscentrum nog een extra loop door het bos en langs de schaapskooi te maken. Gedurende het laatste stukje van deze route begon de lucht erg te betrekken, het zag er naar uit dat het ontzettend zou gaan regenen. De eerste druppels begonnen al te vallen, maar gelukkig waren we net op tijd bij het bezoekerscentrum voordat de regen in alle hevigheid losbarstte. Uiteindelijk hebben we een kleine 16 kilometer afgelegd door een zeer wisselend landschap.

In het bezoekerscentrum kreeg Merel haar laatste voeding waarna we op ons gemak terug gingen naar ons appartement om ons voor te bereiden op het avond eten. Dit werd een lekker dinertje met z'n drieën in de herberg. Hierna vielen we alle drie moe maar voldaan in slaap, op naar de volgende wandeldag!

Hieronder wat foto's en het GPS log van deze wandeling:


Last Updated on Saturday, 11 October 2014 09:34  

JoomlaGATor!

Latest Comments