Jethro Borsje

personal website

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Vakantie in Frankrijk & Italie (2014) - Deel 1

E-mail Print PDF
User Rating: / 0
PoorBest 

Dag 1 - Zaterdag 12-07-2014

Op zaterdag zijn we in de loop van de dag vertrokken richting het eerste deel van de reis: de Franse Vogezen. Twee jaar geleden zijn we hier ook al een geweest en dat is ons toen erg goed bevallen. We hebben dit jaar hetzelfde chalet als twee jaar geleden gehuurd en kijken uit naar een week van wandelen over de beboste bergen van dit mooie gebied. Daarnaast is de Tour de France hier in de buurt, dus wellicht pakken we daar ook wat van mee.

Dag 2 - Zondag 13-07-2014

Tijdens de eerste dag van de vakantie was het regenachtig. We besloten daarom om lekker rustig aan te doen. In de middag hebben we een geocache in de buurt van onze accommodatie gedaan waarna we vanwege het weer besloten om met de auto door de omgeving te gaan touren. Tijdens de rit reden we een deel van de route van de Tour de France van morgen. Onderweg kwamen we langs de kant van de weg al veel campers tegen, wachtend op de etappe van morgen. Na een stuk gereden te hebben kwamen we in de buurt van Lac Kruth-Wildestein. Kijkend op de kaart kwamen we tot het inzicht dat de Tour de France een uur of twee a drie later over een bergtop daar in de buurt zou komen, namelijk bij Le Markstein. We besloten om daar naartoe te rijden om te zien of we er ├╝berhaupt nog in de buurt konden komen. Langs de bergweg omhoog stonden steeds meer auto's in de berm, op een gegeven moment werd duidelijk dat verder rijden echt niet meer ging en dus hebben we de auto daar geparkeerd. Vanaf dat punt was het nog zo'n kleine drie kilometer lopen naar de top van de berg waar de Tour voorbij zou komen. We besloten de gok te wagen en na een minuut of twintig werd het steeds drukker en doemde de route op. We vonden een mooi plaatsje net na de absolute top, daar waar de renners nog niet met volle vaart langs zouden rijden. Af en toe reden er wat auto's of motoren langs en vloog er een helikopter over. Na een ruim uur wachten begon het ineens weer behoorlijk te regenen, maar na tien minuten was het weer droog. De sfeer zat er lekker in en toen de renners langs kwamen werd er flink gejuicht. De renners kwamen in kleine groepen langs, want tijdens de klim omhoog was het peloton uit elkaar gevallen. Het was een leuke ervaring om de Tour de France van zo dichtbij mee te maken.

Dag 3 - Maandag 14-07-2014

Op de derde dag van onze vakantie was het nog steeds slecht weer, van tijd tot tijd regende het flink dus wandelen was geen optie. Daarnaast was de Tour de France nog steeds in de buurt. Gisteren hadden we de renners wel gezien, maar de karavaan gemist. De etappe van vandaag kwam op zo'n tien minuten rijden van ons chalet langs, dus we besloten daarheen te gaan. We arriveerden in het plaatsje Ventron zo'n 30 minuten voordat de karavaan langs zou komen en we konden nog een mooi plekje langs de route bemachtigen. Tijdens het wachten begon het behoorlijk te regenen, maar toen de karavaan kwam was het gelukkig weer droog. De doortocht van de karavaan was leuk om mee te maken, het leek met alle versierde wagens wel een beetje op carnaval.

Na de karavaan begon het weer te regenen, maar gelukkig stond de auto dichtbij. In de auto hebben we ongeveer drie kwart gewacht totdat het weer droog werd. Daarna zijn we weer langs de route gaan staan. We hadden mooi zicht op een lange rechte weg waar de renners overheen moesten, daarna moesten ze vlak voor onze neus afremmen om een haakse bocht te maken. Kortom: we stonden op een perfecte plek! Het spektakel begon met een zestal helikopters die over de bergen heen het dal in vlogen. Daarna kwamen er steeds meer auto's en motoren en uiteindelijk de renners zelf. Eerst kwam er een kopgroep gevolgd door het peloton. Beide groepen konden we goed bekijken en het was wederom erg leuk om bij te zijn.

De volgende foto's zijn van de twee dagen dat we naar de Tour de France zijn geweest:

Dag 4 - Dinsdag 15-07-2014

Op dinsdag heeft Fenneke lekker uitgerust van de drukke periode voor onze vakantie. Ik heb samen met Merel een korte wandeling in de bossen en bergen in de omgeving ondernomen. Hierbij zat Merel in de buikdrager en droeg ik ook nog een rugzak, met bepakking voor en achter wordt het snel warm! Gelukkig ging het grootste gedeelte van de wandeling door het bos, zodat ik veel in de schaduw kon lopen. In de Vogezen is er erg veel mooi bosgebied met een grote hoeveelheid aan wandelpaden. Eigenlijk hoef je nooit ver te rijden voor een leuke wandeling.

Tot slot het GPS log van deze korte wandeling van ongeveer 4 kilometer:

View 2014-07-15 - Hiking @ Vosges #1 in a larger map

Dag 5 - Woensdag 16-07-2014

Nadat Fenneke weer wat was uitgerust hebben we een wandeling langs een aantal uitzicht punten gedaan. Een gedeelte van deze wandeling had ik de dag ervoor al ondernomen, dus we hoefden niet te zoeken naar het startpunt. De wandeling ging over de beboste bergen van de Vogezen langs een aantal mooie doorkijkjes op de valleien met kleine dorpjes. Het was behoorlijk warm dus we waren blij dat we in de schaduw van het bos konden blijven. Uiteindelijk hebben we ongeveer 5,5 kilometer gelopen en hebben we weer lekker kunnen wennen aan meer bergachtig terrein.

Dit was de eerste echte wandeling met Merel in de draag rugzak van Deuter (de Kid Comfort III). Deze rugzak bevalt zeer goed, het gewicht wordt goed over de heupen verdeeld en zowel stijgen als dalen gaat prima. Daarnaast is er genoeg ruimte voor de nodige baby spullen en eten, er is zelfs ruimte voor onze camel bag! Merel vindt het heerlijk om er in te zitten en valt na een tijdje altijd heerlijk in slaap.

Het GPS log van deze wandeling ziet er als volgt uit:

View 2014-07-16 - Hiking @ Vosges #2 in a larger map

Dag 6 - Woensdag 17-07-2014

De wandeling van gisteren smaakte naar meer dus op donderdag trokken we er weer op uit. Dit keer stond een wandeling over een aantal van de hoogste toppen van de Vogezen op het programma: Rainkopf, Batteriekopf & Schweizel; allen iets meer dan 1.300 meter hoog. Twee jaar geleden zijn we niet meer aan deze wandeling toegekomen, dus vandaag hadden we mooi de kans om dat goed te maken.

Het weer was prachtig, lekkere zon met een koel briesje. We begonnen de wandeling met een beklimming van Batteriekopf. Vanaf de top hadden we mooi uitzicht en konden we ons even opladen voor de volgende klim. Na een korte afdaling klommen we weer omhoog naar de top van Schweissel. Daar vandaan daalde we nog een stuk door waarna we via een ander pad onder de toppen langs terug liepen. Eenmaal aangekomen bij het beginpunt van onze wandeling klommen we de andere kant op, naar de top van Rainkopf. Daar eenmaal boven gekomen namen we de nodige rust. Na een uitgebreide picknick en voeding van Merel daalde we via een andere route weer terug naar de parkeerplaats. Gedurende wandeling legden we 8,5 kilometer af.

Tot slot foto's van deze wandeling en de wandeling van de dag ervoor en het GPS log:View 2014-07-17 - Hiking Rainkopf @ Vosges #3 in a larger map

Dag 7 - Vrijdag 18-07-2014

Na twee wandeldagen vonden we dat het tijd was voor een rustdag. We hebben lekker ontspannen bij Lac Kruth-Wildestein. Morgen is het tijd voor ons vertrek naar de Italiaanse Alpen.

Last Updated on Sunday, 31 August 2014 12:05  

JoomlaGATor!

Latest Comments